Koulutus

SOMTY:n laaja kurssitarjonta kattaa laadukkaan koulutuksen päästä varpaisiin. Käytännön kurssit on suunnattu kaikille fysioterapeuteille ja lääkäreille. Luennot, jotka eivät sisällä käytännön harjoittelua, soveltuvat taas kaikille asiasta kiinnostuneille.

Viimeisen vuoden fysioterapiaopiskelijat (vähintään 140 opintopistettä suoritettuna) voivat hakea osallistumislupaa käytännön kursseille. Tällöin heidän tulee ottaa yhteyttä SOMTY:n toimistoon vahvistaakseen, että haluttu kurssi soveltuu heidän osaamistasolleen. Samassa yhteydessä heidän tulee sopia mahdollisen opintorekisteriotteensa toimittamisesta SOMTY:n toimistolle.

Osa kursseista on suunnattu ensisijaisesti SOMTY:n jäsenille. Näillä jäsenkursseilla täydennetään vuosittain ajankohtaisten asioiden erityistietoja. Kurssit ovat myös edukkaampia, sillä ne voidaan tarjota jäsenille arvolisäverottomaan hintaan.

Laajin SOMTY:n järjestämä koulutus on OMT-fysioterapeutin koulutus. Koulutukseen pääseminen edellyttää fysioterapeutin tai lääkärin tutkintoa sekä asetettujen työkokemus- sekä kurssisuoritusvaatimusten täyttymistä. OMT-erikoistumiskoulutus kestää 2,5 vuotta, ja se toteutetaan monimuotokoulutuksena SOMTY:n valvomissa koulutusyksiköissä ja hoitolaitoksissa. Pitkä erikoistumiskoulutus kattaa laajasti eri tutkimus- ja hoitomenetelmiä, mikä mahdollistaa asiakkaan tilanteen arvioimisen kokonaisvaltaisesti. Tarkemmat tiedot koulutuksesta voit katsoa koulutuksen sivulta.

Ajantasaiset kurssitiedot löytyvät kurssikalenterista, jonka kautta kursseille voi myös ilmoittautua.

Ilmoittautuminen on aina sitova. Kurssin peruutusmaksu on 50 euroa ja kuukausi ennen kurssin alkua täysi hinta. Muutokset mahdollisia. Kurssin toteutus edellyttää riittävää osallistujamäärää. Kurssikirje ja lasku ovat vahvistus kurssin järjestämisestä.

Kursseja voidaan toteuttaa myös organiaatiokohtaisina tilauskursseina. Ota yhteys SOMTY:n toimistoon, jos olet kiinnostunut järjestämään kurssin työpaikallasi.