Usein kysytyt kysymykset

Olemme koostaneet tälle sivulle vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta juuri sinun kysymykseesi, voit ottaa yhteyttä SOMTY:n toimistoon.

Suosittelemme kuitenkin katsomaan kysymykset läpi ennen yhteydenottoa.

 

1. Kurssitoiminta

Järjestetäänkö koulutus koronasta huolimatta? Voinko perua tai siirtää osallistumiseni koronan takia?

SOMTY seuraa koronatilannetta ja noudattaa viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä. Tilanteen salliessa koulutukset järjestetään. Kursseille osallistuvien turvallisuudesta huolehditaan hyvällä hygienialla sekä velvoitteella, jonka mukaan koulutukseen ei saa osallistua hengitystieinfektio-oireisena tai sairaana. Kurssitilassa on käytettävissä desinfiointiainetta niin käsille kuin plinteille ja muille pinnoille. Osallistujat voivat halutessaan käyttää kasvosuojaimia ja/tai visiireitä.

Koulutustoiminnassa pätevät normaalit peruutusehdot:
Ilmoittautuminen on sitova ja kurssipaikka henkilökohtainen. Peruutusmaksu ilmoittautumisen jälkeen on 50 euroa. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin kuukausi ennen kurssin alkamista, veloitetaan koko kurssin hinta. Kurssipaikkaa ei voi siirtää myöhemmin toiselle henkilölle tai myydä eteenpäin.

Peruutusmaksusta voidaan luopua tapauskohtaisesti inhimillisiin syihin pohjaten, ja jokainen peruutusmaksu käydään läpi tapauskohtaisesti. Mikäli olet estynyt osallistumaan kurssille, otathan heti yhteyttä SOMTY:n toimistoon.

Ketkä voivat osallistua SOMTY:n kursseille?

Voit tarkistaa jokaisen kurssin kohdalla asian erikseen kurssikalenterin kurssikuvauksessa mainitusta kohderyhmästä. Pääsääntöisesti käytännön kurssit ovat kuitenkin vain fysioterapeuteille ja lääkäreille. Viimeisen vuoden fysioterapiaopiskelijoille on tarjolla myös jonkin verran kursseja. Luentokurssit soveltuvat kaikille kiinnostuneille.

Miksi SOMTY:n kursseilla on peruutusmaksu?

Peruutusmaksulla varmistetaan, että osallistuja ilmoittautuessaan myös sitoutuu osallistumaan kurssille. Tällä pidetään huolta siitä, että yhdistyksellä on ajantasainen tieto osallistujamäärästä, ja että kurssille mahtuvat mahdollisimman monet kurssille haluavat. Peruutusmaksulla myös katetaan peruutuksesta syntyvät kulut. Peruutusmaksusta voidaan luopua tapauskohtaisesti inhimillisiin syihin pohjaten, ja jokainen peruutusmaksu käydään läpi tapauskohtaisesti.

Pääsen osallistumaan vain yhdelle päivälle kaksipäiväisestä kurssista. Voinko korvata jotenkin toisen päivän?

Ota etukäteen yhteyttä SOMTY:n toimistoon, jotta tilanne päästään käymään läpi tapauskohtaisesti. Jos kurssin keskeytys tulee yllättäen kesken kurssin, soita tai (toimistoaikojen ulkopuolella) laita viestiä SOMTY:n toimistolle. Joissain tapauksissa sinulla on mahdollisuus osallistua yhden päivän hinnalla korvaavalle päivälle myöhemmin. Tätä ei kuitenkaan voida taata, vaan lähtökohtaisesti sinulla on mahdollisuus suorittaa kurssi vain niinä päivinä, joille olet ilmoittautunut. Suosittelemme, että pyrit aina osallistumaan koko kurssille.

2. SOMTY:n jäsenyys

Ketkä voivat liittyä SOMTY:n jäseneksi?

SOMTY:n jäseneksi voivat liittyä kaikki fysioterapeutit. Opiskelijajäseneksi voivat liittyä fysioterapiaopiskelijat. Kannatusjäseniksi voivat liittyä kaikki muut manuaalisesta fysioterapiasta kiinnostuneet tahot, niin yritykset kuin henkilötkin.

Kuinka SOMTY:n jäsenyydestä voi erota esimerkiksi eläkkeelle siirryttäessä?

Laita SOMTY:lle kirjallinen eroilmoitus joko postitse (Hallituskatu 11 C, 33200 Tampere) tai sähköpostitse (somty.sihteeri@omt.org).

Vaaditaanko SOMTY:n jäsenyyteen Suomen Fysioterapeuttien jäsenyys?

Kannatusjäseneksi voivat liittyä myös henkilöt tai yritykset, jotka eivät kuulu Suomen Fysioterapeutteihin. Varsinaiseksi jäseneksi liittyminen vaatii myös Suomen Fysioterapeuttien jäsenyyden.

3. Ilmoittautuminen

Miten kurssille ilmoittaudutaan?

Löydettyäsi kurssikalenterista kurssin, jolle haluat osallistua, paina kalenterista löytyvää ilmoittautumislinkkiä. Jos kurssilla on tilaa, pääset täyttämään ilmoittautumiskaavakkeen. Jos kurssille voi asettautua jonoon, sinua pyydetään täyttämään sähköpostisi – jonotus tapahtuu automaattisesti, ja mahdollisen paikan vapautuessa sinulla on kaksi vuorokautta aikaa vastaanottaa sähköpostitse tarjottu paikka ennen kuin sitä tarjotaan seuraavalle jonossa. Jos kurssi on täynnä eikä sinne ole mahdollista jonottaa, sinulle ilmoitetaan myös siitä.

Kaavakkeelle tulee kirjoittaa ensimmäiseksi osallistujan tiedot, valita kurssille oikea hinta (esimerkiksi valita jäsenhinnan ja normaalin hinnan välillä) ja täyttää viimeiseksi laskutustiedot. Huomaathan, että täytät varsinaisen kurssiosallistujan tiedot kaavakkeelle – maksajan tiedot tulevat vasta laskutustietoihin. Kurssin osallistujalistat kootaan ilmoittautumisessa ilmoitettujen osallistujanimien mukaan, joten ethän täytä kaavaketta esimerkiksi maksavan yrityksen nimellä.

4. Todistukset

Osallistuin Faskiamanipulaatio-kurssille ja unohdin hakea oppimisalustalta virallisen todistukseni Faskiamanipulaatio-kurssista. Nyt kurssi on jo suljettu. Miten saan todistuksen?

Jos myöhästyit alustalle kirjautumisessa, voit pyytää alustan uudelleenavaamista osoitteesta info(at)fascialmanipulation.com. Ilmoita englanninkielisessä viestissäsi nimesi, sähköpostiosoitteesi ja kurssi, jolle osallistuit. SOMTY:n toimistolta voit saada normaalin osallistumistodistuksen kurssista, mutta virallisen Faskiamanipulaatio-todistuksen saat ainoastaan Italiasta heidän portaalinsa kautta.

Osallistuin kurssille, mutta vain osittain. Millaisen todistuksen voin saada?

Jos et ole suorittanut koko kurssia vaan esimerkiksi vain puolet kurssipäivistä, et voi saada varsinaista kurssitodistusta. Sen sijaan SOMTY:lta voit saada osallistumistodistuksen, johon osallistuminen merkitään toteutuneen mukaan. Kurssitodistuksen saaminen edellyttää kurssin suorittamista kokonaan.