Fysioterapian taajuudella -podcast

Osa 17: Aikuisten neurologinen fysioterapia. Fysioterapeutti Sanna Hosio oli Fysioterapian taajuudella kertomassa aikuisten neurologisesta fysioterapiasta. Miten neurologinen fysioterapia eroaa esimerkiksi TULE-fysioterapiasta? Onko koskaan liian myöhäistä aloittaa kuntoutus ja voiko aiheeseen perehtymätön fysioterapeutti hoitaa neuroasiakkaita?

Osa 16: AMK-opiskelijoiden kuulumisia. Puhumassa joukko fysioterapiaopiskelijoita ympäri Suomea. Puhumme mm. siitä, että keskittyykö opetus tiettyihin fysioterapian osa-alueisiin ja millaisia suunnitelmia opiskelijoilla itsellään on tulevaisuutta ajatellen.

Osa 15: Biopsykososiaalinen lähestymistapa. Puhumassa ft Riikka Holopainen. Puhuimme kosketuksen merkityksestä sekä siitä, kuinka kasvaa asiakkaan kokonaisvaltaisesti huomioivaksi fysioterapeutiksi.

Osa 14: Etäfysioterapiasta ja monesta muusta puhumassa ft OMT Minna Outinen. Minnan kanssa juttelimme etäfysioterapian lisäksi mm. OMT-erikoistuvien tutoroinnista.

Osa 13: Geriatrinen fysioterapia. Fysioterapeutti, palvelupäällikkö Katja Vertaisen kertoo ikääntyneiden fysioterapian erityispiirteistä. Millaisia toimintamahdollisuuksia geriatrisessa fysioterapiassa on, ja millaisia piirteitä fysioterapeutilta vaaditaan?

Osa 12: Ensivaikutelmat OMT-erikoistumisopinnoista. Tällä kertaa fysioterapian taajuudella ovat OMT20-22-ryhmän kaksi opiskelijaa: Suvi Mäntyniemi ja Antti Tanhuamäki. Puhumme työelämästä sekä ensimmäisen vuoden opiskelukokemuksista koronan keskellä. Jaksossa kuulet mm. Suvin ja Antin vinkit OMT-erikoistumisopintoja harkitsevalle.

Osa 11: Voimaharjoittelu. Miksi se on tärkeää meille ihan jokaiselle, ja mitä fysioterapeutin pitäisi voimaharjoittelusta tietää? Vieraina fysioterapeutti Sanna Eloranta ja OMT-fysioterapeutti Juhani Taivela.

Osa 10: Suomen Fysioterapeuttien puheenjohtaja Tiina Mäkinen kertoo Fysioterapian taajudella -podcastissa liiton kuulumisia. Mitä Suomen Fysioterapeutit tekee ja millaista viestiä liitto kuulee kentältä, fysioterapeuttien ja opiskelijoiden keskuudesta?

Osa 9: Urheilufysioterapia. Puhumassa urheilufysioterapeutti, fysiikkavalmentaja ja kouluttaja Teemu Leppämäki.

Osa 8: Lasten fysioterapia. Puhumassa fysioterapeutti, NDT/Bobath-kouluttaja, vauvahieronnan ohjaaja Reetta Tuomisto.

Osa 7: Eira Karvonen ja Markku Paatelma puhuvat töistään ja koulutuksistaan. Käymme läpi fysioterapiakoulutuksen ja OMT-koulutuksen historiaa ja nykypäivää.

Osa 6: OMT-erikoistumisopinnot. Puhumassa OMT-fysioterapeuteiksi valmistuvat Jessica Harju ja Teemu Ripatti.

Osa 5: Vesa Lehtola ja IFOMPT-kuulumiset

Osa 4: Puhetta faskioista. Puhumassa OMT-fysioterapeutti Markus Metsäranta.

Osa 3: Vuoden fysioterapeutti Marko Rossi.

Osa 2: Mikä johdattelee kuppikuntiin? Puhumassa OMT-fysioterapeutit Jukka Nordström ja Niclas Granfelt.

Osa 1: Manuaaliterapia – yleisimmät uskomukset, oletukset ja vääristymät. Puhumassa OMT-fysioterapeutit Jukka Nordström ja Niclas Granfelt.