Jäsenyystyypit

Suomen Ortopedisen Manuaalisen Terapian Yhdistys ry:n, SOMTY:n, varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä manuaalisesta terapiasta kiinnostunut fysioterapeutti. Edellytyksenä on myös Suomen Fysioterapeuttien jäsenyys. Muilla asiasta kiinnostuneilla ja yrityksillä on mahdollisuus liittyä kannatusjäseniksi.

Jäsenmaksu on 55€/vuosi varsinaisille jäsenille ja kannatusjäsenille.

Opiskelijajäseneksi voivat liittyä Suomen Fysioterapeuttien fysioterapiaopiskelijajäsenet. Haluttaessa opiskelija voi liittyä Suomen Fysioterapeuttien opiskelijajäseneksi myös SOMTY:n kautta. Opiskelijajäseniltä ei peritä jäsenmaksua SOMTY:n jäsenyydestä, mutta heidän on maksettava Suomen Fysioterapeuttien opiskelijajäsenmaksu.

Varsinainen jäsen vai kannatusjäsen? Miten liityn?

SOMTY:n varsinaisena jäsenenä pääset nauttimaan jäseneduista, voit äänestää kevät- ja syyskokouksessa sekä asettautua ehdolle luottamustehtäviin. SOMTY:n kannatusjäsenenä saat jäsenedut, mutta et voi äänestää kevät- ja syyskokouksessa tai asettua ehdolle.

Jos haluat liittyä SOMTY:n varsinaiseksi jäseneksi, voit liittyä SOMTY:n jäseneksi suoraan Suomen Fysioterapeuttien kautta tai ottamalla yhteyttä SOMTY:n toimistoon.

Jos haluat liittyä SOMTY:n kannatusjäseneksi, liittyminen tehdään suoraan SOMTY:n kautta, eikä sinun tarvitse olla Suomen Fysioterapeuttien jäsen tai olla Suomen Fysioterapeutteihin yhteydessä.

SOMTY:n varsinainen jäsen voi olla Suomen Fysioterapeuttien jäsen joko SOMTY:n tai toisen Suomen Fysioterapeuttien jäsenyhdistyksen kautta. Suomen Fysioterapeuttien jäsen voi kuitenkin olla vain yhden yhdistyksen kautta kerrallaan. Muiden yhdistyksen jäsenyyksiä voi olla niin sanottuina rinnakkaisjäsenyyksinä kuitenkin rajaton määrä. Kun liityt SOMTY:n jäseneksi, sinun tulee tietää haluatko liittyä SOMTY:n kautta Suomen Fysioterapeutteihin vai jonkin toisen yhdistyksen kautta.

Jos henkilö on jo liittyessään Suomen Fysioterapeuttien jäsen, hänen tulee tietää siirtääkö hän tässä yhteydessä jäsenyytensä SOMTY:n alle, vai haluaako hän pitää jäsenyytensä mahdollisen toisen yhdistyksen alla. Jos henkilö haluaa pitää pääjäsenyytensä toisen yhdistyksen alaisuudessa, hänen tulee liittyessään ilmoittaa asiasta Suomen Fysioterapeuteille.

Se, minkä yhdistyksen on ilmoittanut omaksi pääyhdistyksekseen Suomen Fysioterapeuteille, vaikuttaa yhdistyksen edustajiston määrään. Ainoastaan pääyhdistykseksi merkitty yhdistys saa jäsenestä edustajistoa Suomen Fysioterapeutteihin. SOMTY ajaa Suomen Fysioterapeuteissa OMT-fysioterapian asiaa, joten valitsemalla sen Suomen Fysioterapeuttien jäsenyhdistyksekseen, antaa jäsen äänensä OMT-fysioterapian asialle valtakunnallisesti.

Liittymiskaavake

Voit täyttää liittymiskaavakkeen sähköisesti Suomen Fysioterapeuttien sivuilla, tai ladata kaavakkeen koneellesi, täyttää sen sekä lähettää toimistollemme.

Kannatusjäseneksi liittyessäsi ota yhteyttä suoraan SOMTY:n toimistoon.

Jos kaipaat apua liittymisprosessin hoitamiseen, ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä. Toimiston tavoitat sähköpostitse osoitteesta somty.sihteeri@omt.org sekä puhelimitse numerosta 03 273 1320.