Jäsenyystyypit

Suomen Ortopedisen Manuaalisen Terapian Yhdistys ry:n, SOMTY:n, varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä manuaalisesta terapiasta kiinnostunut fysioterapeutti. Edellytyksenä on myös Suomen Fysioterapeuttien jäsenyys. Muilla asiasta kiinnostuneilla ja yrityksillä on mahdollisuus liittyä kannatusjäseniksi.

Jäsenmaksu on 55 €/kalenterivuosi varsinaisille jäsenille ja kannatusjäsenille.

Opiskelijajäseneksi voivat liittyä Suomen Fysioterapeuttien fysioterapiaopiskelijajäsenet. Halutessaan opiskelija voi liittyä Suomen Fysioterapeuttien opiskelijajäseneksi myös SOMTY:n kautta. Opiskelijajäsenille liittymisvuosi on maksuton ja sen jälkeen jäsenyys maksaa 15 €/kalenterivuosi.

Varsinainen jäsen vai kannatusjäsen? Miten liityn?

SOMTY:n varsinaisena jäsenenä pääset nauttimaan jäseneduista, voit äänestää kevät- ja syyskokouksessa sekä asettautua ehdolle luottamustehtäviin. SOMTY:n kannatusjäsenenä saat jäsenedut, mutta et voi äänestää kevät- ja syyskokouksessa tai asettua ehdolle.

Jos haluat liittyä SOMTY:n varsinaiseksi jäseneksi, voit liittyä SOMTY:n jäseneksi suoraan Suomen Fysioterapeuttien kautta tai ottamalla yhteyttä SOMTY:n toimistoon.

Jos haluat liittyä SOMTY:n kannatusjäseneksi, liittyminen tehdään suoraan SOMTY:n kautta, eikä sinun tarvitse olla Suomen Fysioterapeuttien jäsen tai olla Suomen Fysioterapeutteihin yhteydessä.

SOMTY:n varsinainen jäsen voi olla Suomen Fysioterapeuttien jäsen joko SOMTY:n tai toisen Suomen Fysioterapeuttien jäsenyhdistyksen kautta. Suomen Fysioterapeuttien jäsen voi kuitenkin olla vain yhden yhdistyksen kautta kerrallaan. Muiden yhdistyksen jäsenyyksiä voi olla niin sanottuina rinnakkaisjäsenyyksinä kuitenkin rajaton määrä. Kun liityt SOMTY:n jäseneksi, sinun tulee tietää haluatko liittyä SOMTY:n kautta Suomen Fysioterapeutteihin vai jonkin toisen yhdistyksen kautta.

Jos henkilö on jo liittyessään Suomen Fysioterapeuttien jäsen, hänen tulee tietää siirtääkö hän tässä yhteydessä jäsenyytensä SOMTY:n alle, vai haluaako hän pitää jäsenyytensä mahdollisen toisen yhdistyksen alla. Jos henkilö haluaa pitää pääjäsenyytensä toisen yhdistyksen alaisuudessa, hänen tulee liittyessään ilmoittaa asiasta Suomen Fysioterapeuteille.

Se, minkä yhdistyksen on ilmoittanut omaksi pääyhdistyksekseen Suomen Fysioterapeuteille, vaikuttaa yhdistyksen edustajiston määrään. Ainoastaan pääyhdistykseksi merkitty yhdistys saa jäsenestä edustajistoa Suomen Fysioterapeutteihin. SOMTY ajaa Suomen Fysioterapeuteissa OMT-fysioterapian asiaa, joten valitsemalla sen Suomen Fysioterapeuttien jäsenyhdistyksekseen, antaa jäsen äänensä OMT-fysioterapian asialle valtakunnallisesti.

Liittymiskaavake

Voit täyttää liittymiskaavakkeen sähköisesti Suomen Fysioterapeuttien sivuilla.

Kannatusjäseneksi liittyessäsi ota yhteyttä suoraan SOMTY:n toimistoon (somty.sihteeri@omt.org, puh. 03 273 1320).

Jos olet jo Suomen Fysioterapeuttien jäsen, voit liittyä SOMTY:n jäseneksi liiton sähköisen eAsioinnin kautta. eAsioinnissa pystyt tarkastelemaan ja muokkaamaan henkilö-, jäsen-, työsuhde- ja maksutietojasi sekä esimerkiksi ilmoittamaan palkattomasta ajanjaksosta.

Kirjautumista varten sinun pitää luoda tunnukset, joita varten tarvitset oman jäsennumerosi. Jäsennumero löytyy mm. Fysioterapia-lehden takaa osoitekentän vasemmalta puolelta sekä liitolta tulleissa jäsenmaksulaskuissa. Käyttäjätunnuksen pystyy luomaan tämän linkin kautta:

Epäselvissä tilanteissa voit olla yhteydessä suoraan Suomen Fysioterapeuttien toimistoon toimisto@suomenfysioterapeutit.fi.