Fysioterapian suurtekijä Freddy Kaltenborn on poistunut keskuudestamme.

Freddy Kaltenbornin pitkäaikainen työ ortopedisen manuaalisen terapian eteen on luonut meille polkua manuaalisesta terapiasta oppimisen tiellä. Pitkäaikaisen koulutustyön lisäksi hän oli muun muassa perustamassa kansainvälistä manuaalisen fysioterapian järjestö IFOMPT:ia (The International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists) Geoffrey Maitlandin ja Gregory Grieven kanssa. IFOMPT:issa hän teki näkyvästi töitä muun muassa OMT-erikoistumiskoulutuksen standardisoinnin ja sertifioinnin eteen.

Freddy Kaltenbornin työ on koskettanut monia Suomessa myös OMT-erikoistumiskoulutuksen ulkopuolella. Melkeinpä jokainen fysioterapiaopiskelija on oppinut ja oppii edelleen manuaalisen terapian perusteita hänen Raajojen nivelten manuaalinen mobilisointi -kirjastaan. Osa on ollut henkilökohtaisesti hänen opissaan joko maailmalla tai Suomessa, jonne Kaltenborn matkusti useita kertoja vuosikymmenten aikana jakamaan osaamistaan ja ymmärrystään. Hänen työnsä kautta hänen perintönsä elääkin edelleen meissä kaikissa, nykypäivän fysioterapeuteissa.

Hänen työnsä OMT-fysioterapian eteen innoittaa meitä edelleen ja kannustaa meitä tavoittelemaan yhä syvempää osaamista sekä viemään eteenpäin ortopedistä manuaalista terapiaa. Freddy Kaltenbornin muistoa kunnioittaen ja kaikesta kiittäen haluan esittää osanottomme koko SOMTY:n puolesta.

 

Tarja Arvola,

SOMTY:n puheenjohtaja