30.3.2021 Uutta kurssikalenterissa

SOMTY:n kurssikalenteri on saanut täydennystä kahden aivan uuden kurssin muodossa. Tarjolla on selän fysioterapiaan liittyvä etäkurssi sekä yläraajan faskiamanipulaatioon keskittyvä kurssi, joka on tarkoitettu käsiterapeuteille eli fysioterapeuteille ja toimintaterapeuteille.

Etäkurssi: Selkäpotilaan fysioterapia – Sirpaletiedoista kokonaisuuden hallintaan

Selkäpotilaan fysioterapia -etäkurssi on 1,5 päivän kokonaisuus, jossa opiskelu tapahtuu reaaliajassa Zoom-videopalvelussa. Kurssilaiset kokoontuvat siis yhteen tietoverkkojen välityksellä. Ensimmäinen kurssipäivä on 19.4.2021 klo 17.30-20.30, jolloin kouluttaja Vesa Lehtola luennoi ja opastaa kurssiin liittyvissä itsenäisissä tehtävissä. Toinen kurssipäivä on noin kuukautta myöhemmin 26.5.2021 klo 9-16. Tällöin päivä rakentuu potilasdemonstraatioista ja kurssilaiset osallistuvat keskusteluun pienryhmissä.

Kurssin sisältöön voi tutustua tarkemmin kurssikalenterissa.

Zoom-palvelun käyttöön tarvitset verkkoyhteydellä varustetun laitteen ja keskusteluun osallistumiseksi mikrofonin ja web-kameran.  Aiempaa käyttökokemusta Zoomista ei tarvita, sillä osallistuminen kurssille tapahtuu helposti sähköpostiin lähetettävän linkin kautta.

Huom! Jos kurssin ensimmäinen päivä ei sovi kalenteriisi, ei hätää. Kurssipäivän 19.4. luento nimittäin taltioidaan ja tallenne on katsottavissa toiseen kurssipäivään 26.5. asti. Voit siis halutessasi aloittaa kurssin suorittamisen koska tahansa ennen toista kurssipäivää. Ilmoittaudu mukaan täältä. Alla kouluttaja, ft OMT, FT Vesa Lehtolan terveiset kurssiin liittyen.

Myofaskiaalisten rakenteiden osuus yläraajan toiminnassa ja toimintahäiriöissä, faskiamanipulaation näkökulmasta

Syksyllä 2021 Tampereella Varalan Urheiluopistossa järjestetään Tiina Lahtinen-Suopankin johdolla käsiterapeuteille suunnattu kurssi “Myofaskiaalisten rakenteiden osuus yläraajan toiminnassa ja toimintahäiriöissä, faskiamanipulaation näkökulmasta”. Kurssi järjestetään syksyn aikana kahdesti, 16.-17.9.2021 ja 11.-12.10.2021.

Kurssi selkiyttää myofaskiaalisten rakenteiden osuutta yläraajan toimintahäiriöissä ja kivuissa ja helpottaa erilaisten toimintahäiriöiden kliinistä päättelyä ja terapian toteuttamista. Koulutukseen ovat tervetulleita aiheesta kiinnostuneet ja sen parissa työskentelevät fysioterapeutit ja toimintaterapeutit. Katso tarkempi kuvaus kurssista täältä.