Manuaalista terapiaa tutkimassa - OMT-erikoistuvien lopputyöesittelyt Tampereella 16.5.2020

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan, kuinka OMT-erikoistumiskoulutuksen loppuvaiheessa olevat fysioterapeutit esittelevät Manuaalista terapiaa tutkimassa - OMT-erikoistuvien lopputyöesittelyt -tapahtumassa opinnäytetöitään. Kulttuuritalo Laikussa järjestettävä tilaisuus on ilmainen ja paikalle voi saapua kuulemaan myös vain osaa luennoista. Tervetuloa mukaan!

Keväällä 2020 toteutuu monien jo pitkään toivoma tapahtuma, eli OMT-erikoistumiskoulutuksensa loppuvaiheessa olevien fysioterapeuttien lopputöiden esittely kaikille avoimena tilaisuutena! Perinteisesti Syysopintopäivät-tapahtuman yhteydessä pidettyjä esittelyjä on pyydetty laajemman yleisön käyttöön ja nyt ne nostetaankin kaikkien nähtäville, kun Kulttuuritalo Laikussa lavalle nousevat pian valmistuvat OMT-erikoistuvat. Päivä koostuu useista, noin puolen tunnin mittaisista esityksistä.

Päivän aiheisiin kuuluvat muun muassa:

• Manuaalinen terapia adhesiivisen kapsuliitin fysioterapeuttisessa hoidossa; systemaattinen kirjallisuuskatsaus

• Kliinisten testien luotettavuus traumaperäisen niskakivun erottelussa epäspesifistä niskakivusta

• Kirjallisuuskatsaus fysioterapeuttisten interventioiden vaikutuksesta kivun katastrofointiin – ohjeet keskussairaalakäytännöksi

• Kirjallisuuskatsaus pinta emg:n käyttämisestä kroonisessa epäspesifissä alaselkäkivussa – elektrodiasettelut kliinisessä käytännössä

• Akilles – ja patellarefleksien testaamisen luotettavuus

• Nilkkamurtumassa käytettävien kliinisten testien luotettavuus

• Rintarangan segmentaalisen testaamisen luotettavuus

• Faskiarakenteiden terapian yhteys liikekontrolliin

• Hamstring-insertion fysioterapian kirjallisuuskatsaus

Jos siis aihealueet kiinnostavat ja haluat lähteä mukaan ilmaiseen tapahtumaan, ilmoittaudu mukaan! Laikku sijaitsee aivan Tampereen keskustassa, Keskustorin laidalla, joten saapuminen paikanpäälle on helppoa. Tapahtuman tarkempi aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Jos taas mietit, millaisia lopputyöt yleensä ovat, voit tutustua esimerkiksi Sanna Kankaan opinnäytetyöhön Selkärangan mobilisoinnin vaikutus sympaattiseen hermostoon tai Sanna Eschnerin ja Ulla Niemen opinnäytetyöhön Harjoittelun vaikutus raskauden jälkeisiin lantiorenkaan kipuihin.

Toivottavasti näemme tapahtumassa!

Muutokset mahdollisia.