24.4.2024 OMT koulutus kysymyksiä ja vastauksia

OMT24-26 kysymyksiä ja vastauksia liittyen OMT koulutuksen hakuprosessiin, pääsykokeisiin ja koulutukseen:

 

Mitkä on pääsykokeiden kysymykset? 😉

 

– Pääsykokeiden kysymykset liittyvät annettuun etukäteislukemistoon ja selviävät pääsykokeiden monivalintakokeen osuudessa 🙂

Mitä hyötyä on käydä OMT erikoistumiskoulutus?

OMT koulutus on tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian pisin koulutus Suomessa, joka kattaa laaja-alaisesti TULE-fysioterapeutin osaamistarpeet kivusta, tutkimisesta, harjoittelusta, manuaalisesta terapiasta ja tieteellisyydestä. OMT fysioterapeutit ovat tunnettuja laajan koulutuksen omaavista terapeuteista, jotka osaavat hoitaa vaativampiakin tule-ongelmia.

Mihin mennessä työkokemus pitää olla hankittuna?

Hakukelpoisuusvaatimuksena vaadittu yhden vuoden työkokemus tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta tulee olla hankittuna koulutuksen alkuun mennessä.

Jos ei pääse ensisijaiseen harjoittelupaikkaan, missä järjestyksessä muut valinnat huomioidaan?

Harjoittelupaikat täytetään niin että parhaiten pääsykokeissa menestyneet sijoittuvat ensisijaisiin harjoittelupaikkoihinsa. Sen jälkeen muut paikat täytetään niin, että harjoittelupaikat täyttyvät tasaisesti hakijoiden valintojen perusteella

Miten yrittäjän työkokemus ilmoitetaan kun ei ole työtodistusta?

Yrittäjän työkokemuksesta riittää tiedot yrityksestä sekä yrittäjän selvitys työn määrästä ja asiakaskunnasta.

Ketkä kouluttavat OMT-opinnoissa?

OMT erikoistumiskoulutuksen seminaareilla on aihe-alueen parhaimmat asiantuntijat, joilla on vahvaa osaamista sekä tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian että ortopedisen manuaalisen terapian osa-alueista omalta vahvuus-alueeltaan. Käytännön harjoittelussa tutorit ovat koulutukseen hyväksyttyjä OMT-fysioterapeutteja.

Jos alv korotetaan vaikuttaako se lukukausimaksuun?

Lukukausimaksussa on ilmoitettu sis. alv 24 %, ja mahdollinen arvonlisäveron korotus nostaa lukukausi-maksua korotuksen verran.

Minä viikonpäivinä seminaariopetusta järjestetään?

Koko erikoistumisryhmän yhteisiä koulutusseminaareja järjestetään sekä arkipäivisin että viikonloppuisin. Suurin osa seminaareista pyritään järjestämään to-su välille.

Minkä verran koulutuksessa on tehtäviä tai tenttejä?

Koulutuksen seminaareille ja käytännön harjoitteluun sisältyy opetuksen lisäksi runsaasti itsenäistä opiskelua oppimistehtävien, kuulusteluihin valmistautumisen ja esitysten valmistelun muodossa. Opintopisteissä 1 op vastaa n. 27 tuntia työskentelyä.

 

 

Kiitos kysymyksistä!

Lisätiedot OMT erikoistumiskoulutuksesta https://omt.org/koulutus/omt-erikoistumiskoulutus/

  • Opetussuunnitelma
  • Hakukriteerit
  • Käytännön harjoittelupaikat