17.6.2020 Marko Rossi vuoden fysioterapeutiksi

Suomen Fysioterapeutit ry:n tiedote 17.6.2020

Vuoden fysioterapeutti Marko Rossi näkee fysioterapian osana urheilijoiden työterveyshuoltoa

Olemme kaikki rakenteeltamme ja vaivoiltamme samanlaisia ihmisiä, toimimme vain eri tasoilla. Näin toteaa terveystieteiden maisteri ja ortopediseen manuaaliseen terapiaan (OMT) erikoistunut fysioterapeutti Marko Rossi. Vuoden fysioterapeutiksi 2020 valittu Rossi on toteuttanut näkemystään tinkimättömästi jo yli 25 vuotta käytännön fysioterapiatyössä.

Yksi pysyvä osa Rossin työtä on aina ollut asiakkaiden päivittäisvastaanotto. Hän haluaa tavata ihmisiä ja pitää yllä realistista kuvaa tilanteesta. Siitä hän joutuu nyt jonkin verran tinkimään, sillä vuoden 2019 elokuun alusta asti hän on toiminut Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan vastuufysioterapeuttina. Pesti tähtää lumilajien urheilijoiden valmistautumiseen kohti Pekingin 2022 talviolympialaisia.

-Fysioterapia on yksi tärkeä pala kokonaisuutta urheilijoiden terveyden ja suorituskyvyn optimoimisessa. Se on osa urheilijoiden omaa työterveyshuoltoa.

Rossi haluaa pitää ammattitaitonsa ja tietopohjansa jatkuvasti ajan hermolla. Hän kouluttautuu paljon ja hakee alan viimeisintä tietoa sieltä mistä sitä saa. Usein ulkomailta asti, sillä fysioterapia on kansainvälistä toimintaa. Rossi on niin ikään arvostettu kouluttaja ja puhuja.

-Vahva kokonaistutkimusnäyttö, oma kokemus ja asiakaslähtöisyys ovat yksilöllisen fysioterapian perusta.

Kun Rossi tutustui yhdeksännen luokan TET-jaksolla lääkintävoimistelijan työhön, se ei kuulunut hänen suosikkiammatteihinsa. Silti hänestä tuli arvostettu fysioterapeutti, joka toimii Imatralla, Jyväskylässä ja Vuokatissa oman yrityksensä kautta.

-Olen päässyt vaikuttamaan työnkuvaani ja olen saanut tehdä juuri sitä mitä haluan.

Maastohiihto oli Rossin aktiiviurheilu-uran päälaji, valikoimaan kuuluivat myös muut kestävyyslajit. Tältä ajalta hänelle on muodostunut laaja urheilijoiden ja valmentajien verkosto. Hän on tehnyt myös töitä eri joukkuelajien urheilijoiden kanssa, ja tekee sitä edelleen.

Nöyrää työtä fysioterapian hyväksi

Vaatimaton ja herkkä ihminen, valtavan monipuolinen osaaja, joka tekee nöyrästi omaa työtään. Näin kuvailee Rossia Suomen Fysioterapeuttien puheenjohtaja Tiina Mäkinen. Hän arvostaa Rossin tekemää työtä, jolla hän on vienyt fysioterapian huippu-urheiluun ja osoittanut sen merkityksen.

-Marko on laajasti arvostettu fysioterapeutti, joka aina valmis jakamaan tietotaitoa kollegoille. Hän on kulkenut pitkän polun fysioterapeuttina ja pitänyt ammatin lippua korkealla.

Vuoden fysioterapeutti on fysioterapia-alan esikuva, innovatiivinen toimija ja tunnustettu vaikuttaja, jonka valitsevat ehdotusten pohjalta Suomen Fysioterapeutit ry ja Tempur Sealy Suomi Oy.

Lisätietoja:

Tiina Mäkinen, p. 040 507 7382, tiina.makinen@suomenfysioterapeutit.fi