12.6.2020 Kuminauhajumpasta voimaharjoitteluun -webinaaritallenne ostettavissa

Juhani Taivela, ft OMT ja Sanna Eloranta, ft luennoivat SOMTY:n webinaarissa otsikolla Kuminauhajumpasta voimaharjoitteluun – Voimaharjoittelusta ja valmennuksellisesta näkökulmasta apua tulokselliseen fysioterapiaan. Luento on nyt ostettavissa SOMTY:n kurssikalenterin kautta 50 euron hintaan (sis. alv). Esitys on jaettu kahteen osaan, joista kumpikin on kestoltaan reilu 50 min. Ensimmäisessä osassa puhutaan siitä, kuinka voimaharjoittelu voi olla osana onnistunutta fysioterapiaa. Esityksessä paneudutaan harjoittelutehon kehityskulkuun eli kuminauhajumpasta kohti maastavetoa. Toisessa osassa puolestaan kerrotaan hyvinvoinnin kulmakivistä, jotka ovat osana voimaharjoittelua ja asiakkaan onnistunutta fysioterapiaa.

Webinaarin jälkeen osallistujalla on käsitys, miten voimaharjoittelutekniikoita voi hyödyntää fysioterapiassa. Hän ymmärtää, että tekemällä ensin harjoittelua itse, kokeilemalla, oppimalla sekä analysoimalla omaa ja asiakkaiden tekemistä videoiden avulla, liikkeen suoritustekniikan (liikekontrollin) merkitys terapeuttisessa harjoittelussa aukeaa.

Toisessa osassa käydään läpi hyvinvoinnin kulmakivet (ravinto, palautuminen, liikunta, mieli, uskomukset, tavat, tunteet ja sosiaaliset suhteet) ja sitä, mitä ne tarkoittavat ammattilaisen omassa arjessa sekä asiakkaan onnistuneessa fysioterapiassa. Syvennetään ensimmäisessä osassa aloitettua asiaa harjoittelun muuntamisesta low load -tasolta high load -tasolle, ja käydään läpi miten hyvinvoinnin kulmakivet liittyvät tähän.