Tästä ohjelmaan


Teemapäivien luennoitsijoita  


 

Heli Forssell

Heli Forssell erikoishammaslääkäri, HLT ja dosentti. Hänellä on  myös kipulääketieteen erityispätevyys. Hänen toimipaikkansa on Turun yliopisto. 
Liisa Hyssälä 

Liisa Hyssälä on koulutukseltaan hammaslääketieteen tohtori ja valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut vuoden 2017 alusta Suomen itsenäisyyden juhlarahastossa Sitrassa vanhempana neuvonantajana. Ennen tätä Hyssälä toimi Kelan pääjohtajana vuosina 2010-2016. Hyssälä oli kansanedustajana vuosina 1995-2010, joista hän hoiti sosiaali- ja terveysministerin salkkua vuosina 2007-2010 ja peruspalveluministerin salkkua vuosina 2003–2007. Hyssälä teki myös akateemisen uran opettajana ja tutkijana 1980- ja 90-luvuilla Turun yliopistossa.

  

 

Hanna Pohjola

 

Hanna Pohjola on koulutukseltaan tanssitaiteen tohtori ja tanssipedagogi, terveystieteiden maisteri (liikuntalääketiede) sekä fysioterapeutti. Parhaillaan Pohjola toimii tutkijatohtorina Itä-Suomen yliopistossa ja tuntiopettajana hammaslääketieteessä, lääketieteessä sekä Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen- ja tanssipedagogiikan laitoksilla. Hän on tehnyt tutkijatohtorina tutkimusta aiemmin esim. tanssibiomekaniikkaan ja tDCS-aivostimulaatioon liittyen. Hän on toiminut myös Itä-Suomen yliopistossa yliopisto-opettajana hammaslääketieteessä purentaelimistön toimintahäiriöihin liittyen. 

 

 

 

KUVA: Susanna Kukkonen

 

 

Terhi Runsio


Kipu- ja kuntoutuspsykologi Terhi Runsio on toiminut osana TYKS:in suu- ja leukasairauksien klinikan moniammatillista TMD-hoitotiimiä vuodesta 2012 asti. Hänen asiakasryhmänsä muodostuu klinikan (kipu)kuormittuneimmista potilaista. Pääasiassa Terhin työ klinikalla on tapauskohtaisesti räätälöityä yksilötyötä, lisäksi kerran vuodessa hän toteuttaa 1,5-2 kuukauden pituisen rentoutusharjoittelupainotteisen kivunhallintaryhmän pienelle osalle potilaistaan.

 

  

Tiina Lahtinen-Suopanki

Valmistuin lääkintävoimistelijaksi Hgin IV Terveydenhuolto-oppilaitoksesta keväällä 1979 ja olen siitä lähtien tehnyt täysipäiväisesti potilastyötä. Opiskelin ortopedista manuaalista terapiaa Oslossa, Norjassa Olaf Evlenthin ja Freddy Kaltenborgin oppilaana 1981-83 ja 1985-87 ja suoritin siellä OMT-tutkinnon. Fysioterapeuttien täydennyskoulutuksissa olen ollut ohjaajana vuodesta 1984 lähtien opettaen ortopedista manuaalista terapiaa, terapeuttista harjoittelua, neurodynamiikkaa, tehtävänsiirtoihin valmistavaa koulutusta (selkä- , olkapääkipuiset). Suoritin terveystieteiden kandidaatin tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa 2014, pääaineenani oli liikuntalääketiede. Luigi Steccon kehittämää Faskiamanipulaatiota aloin opiskella Italiassa, Zuglianossa kesäkuussa 2011. Jo ensimmäisen viikon jälkeen aloimme puuhata koulutusta Suomeen, koska tiede menetelmän taustalla ja tapa selvittää ongelmat antoivat vastauksen niin moneen asiaan, mitä eri tule-ongelmaisten kipupotilaiden kanssa olin pohtinut. FM vei mennessään ja tiiviiden opintojen,  harjoittelun ja Julie Dayn innostavan ja viisaan tutoroinnin ansiosta suoritin Faskiamanipulaatio-opettajan tutkinnon  27.9.2014.

Mikko Lausmaa

OMT-fysioterapeutti